În 2012 la Gala Societăţii Civile, LiterNet.ro a primit două premii, premiul secţiunii „Artă şi Cultură” şi premiul „Buget – / Eficienţa +”.
Discursul de acceptare al premilor a fost:
„Acum 2 ani, la prima participare la Gală, am primit primul premiu pentru activitatea LiterNet-ului. Era premiul „Buget – / Eficienţa +” care marca faptul că lăsăm urme prin ceea ce facem în cultura românească, chiar dacă avem foarte puţine resurse la îndemînă. Anul acesta, la a doua partipare, ne onoraţi cu încă două premii, ceea ce înseamnă că ceea ce am făcut şi facem nu şi-a pierdut importanţa.
Pentru mine LiterNet înseamnă 10 ani de… nopţi, pentru că LiterNet e un site care se face noaptea, după ce îmi termin treaba la multinaţionala căreia i-am dăruit zilele. 10 ani de seriozitate, în care am consolidat mereu ceea ce am făcut înainte şi am adăugat proiecte noi. 10 ani în care am fost deseori deschizători de drumuri, aşa cum a fost cu colecţiile de carte românească pe care le-am lansat la începutul LiterNet-ului, cu e-book-urile pe care le-am produs în toţi aceşti 10 ani, cu proiectele pentru tineri pe care le-am dezvoltat.
Să faci voluntariat timp de 10 ani, să convingi mii de oameni să îşi dea textele în regim de voluntariat, să pui împreună maeştrii şi tineri nu e uşor. Nu e uşor, dar LiterNet arată că e posibil. Acesta e probabil lucrul cel mai important pe care l-am făcut: am rezistat 10 ani şi nu doar am rezistat, ci am crescut şi am inovat mereu.
Vă mulţumim pentru acest premiu, ne motivează enorm. Mulţumesc încă o dată lui Gusztav Demeter, webmasterul LiterNet-ului, şi tuturor celor care au stat alături de noi în aceşti 10 ani. Şi mulţumesc fiecăruia dintre voi, cei care ne-aţi dat încrederea voastră, fie pentru că ne-aţi jurizat acum, fie pentru că ne jurizaţi în fiecare zi, citind ceea ce postăm pe LiterNet.”
La următoarele ediţii nu am mai participat pentru că, aşa cum am spus şi în acel discurs de acceptare, sîntem jurizaţi în fiecare zi de fiecare cititor care alege să deschidă LiterNet-ul şi să citească. Dar am rămas cu inima aproape de această Gală şi de toţi cei care alegeau să participe la ea, indiferent dacă reuşeau sau nu să cîştige. Şi ne bucuram de fiecare dată cînd un nou proiect în care credeam cîştiga, pentru că ştiam ce bine te simţi cînd primeşti recunoaşterea celor pe care îi preţuieşti. Fusesem şi noi acolo.
În 2016, patru ani după acel dublu premiu, am fost invitat să fac parte din juriul Galei Societatii Civile 2016, ediţia a XIV-a, pentru a evalua proiectele organizaţiilor non-profit, neguvernamentale din cadrul secţiunii Artă şi Cultură şi pentru alegerea proiectului câştigător al Marelui Premiu al Galei Societăţii Civile 2016.
Am acceptat astăzi, cu speranţa că o să am momente de entuziasm citind proiectele ce vor fi depuse. Sper să fie multe şi variate şi să îmi faceţi alegerea dificilă!